Ugens Spil | ‘Stellar Blade’

Hvis du til overdrevne former og masser af action, så er Ugens Spil måske lige noget for dig!

‘Stellar Blade’ er et kommende action-adventurespil udviklet af det sydkoreanske studie Shift Up. Studiet blev grundlagt af Hyung-Tae Kim tilbage i 2013, og dertil skal det nævnes, at Kim, der bedst er kendt for sit arbejde som karakterdesigner på spilserier som “Blade & Soul” og “The War of Genesis”, har en… karakteristisk kunstnerisk stil. Den har været fokus for debat om den seksuelle vinkel i karakterdesign og spilæstetik, noget som er ret almindeligt i spil udviklet i Sydkorea, men som godt kan virke en tand for voldsomt, hvilket i nok også kan fornemme i traileren her. I denne omgang bydes der på overdrevne fysiske træk og udfordrende outfits, som både kan ses som en del af den kunstneriske stil, men i den grad også som en markedsføringsstrategi – og opmærksomhed på den front, har spillet da bestemt også fået. 

I ‘Stellar Blade’ følger vi hovedpersonen Eve, som er en del af en elite kampgruppe kendt som “7th Airborne Squad”. Historien udspiller sig i en post-apokalyptisk fremtid, hvor Jorden er blevet ødelagt og kontrolleres af en fjendtlig race kaldet Naytibas. Disse væsener er ikke kun truende på grund af deres styrke og antal, men også fordi de besidder evnen til at fusionere med både mennesker og maskiner, hvilket skaber groteske og enormt kraftfulde fjender. 

Eve og hendes hold bliver sendt tilbage til Jorden fra en rumkoloni for at genvinde og udforske planeten, og deres mission er nu at finde ud af, hvad der skete med menneskeheden og kæmpe for at genvinde kontrollen. Undervejs møder Eve andre overlevende, som har tilpasset sig livet i denne barske nye verden, herunder nogle der ser hende som en frelser, og andre der ser hende som en trussel grundet hendes avancerede teknologi og udstyr. 

‘Stellar Blade’ falder ind under genrerne action-adventure og hack-and-slash. Spillets mekanikker fokuserer på hurtig og responsiv nærkamp, hvor spillerne skal mestre både parering og undvigelse for at overleve. Dette kombineres med et system for skill upgrades og udstyr, som giver mulighed for personlig tilpasning af hovedpersonen, Eve – ganske standard for genren. 

 Spillet har visse ligheder med andre populære spil som f.eks., ‘NieR Automata’ i form af sin semi-åbne verden og dybe fortælling, så hvis du svinger den vej med dine spiltitler, er der nok snak om et temmelig fornuftigt valg hér. 

Den seksuelle vinkel i ‘Stellar Blade’, især i det 3D-scannede karakterdesign, har fyldt meget i debatten op til spillets udgivelse d. 26. april, 2024, men samlet set lader det nu engang til, at spillet dertil byder på en dyb, actionfyldt gameplay-oplevelse med en rig og detaljeret verden, der, på mere end én måde, lokker spilleren ind i en post-apokalyptisk fremtid fyldt med fare og eventyr. 

Vores bud på ugens spil på Pixel.tv: ‘Stellar Blade’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming