Ugens Film | ‘Fall Guy’

Fjollet, actionfyldt og tonsvis af stunts!

‘Fall Guy’ er en amerikansk actionkomedie fra 2024, instrueret af David Leitch og med Ryan Gosling i hovedrollen som stuntmanden Colt Seavers. filmen er løst baseret på den amerikanske tv-serie “The Fall Guy,” der oprindeligt blev sendt i 1980’erne hvor vi fulgte Colt Seavers, en Hollywood-stuntmand, der også arbejdede som dusørjæger. Seriens plot kombinerede elementer af action og humor med episodiske eventyr, hvor Seavers ofte brugte sine stuntfærdigheder til at fange forbrydere. 

Nu er det tid til en filmversionen, instrueret af David Leitch, hvor konceptet genfortolkes med moderne briller og vi skal stifte bekendskab med en ny Colt Seavers, spillet af Ryan Gosling. Mens tv-serien primært fokuserede på Seavers’ eventyr som dusørjæger, har filmen en lidt anderledes vinkel på figuren. Vi er nu rykket fra 80’erne til nutiden, og den genfortolkede Colt har specialiseret sig i farlige stunts i filmindustrien, men efter en alvorlig ulykke på et filmset bliver han nødt til at trække sig tilbage. Det betyder at han efterlader sig sin kæreste Jody, spillet af Emily Blunt, som foruden at have ambitioner om at blive filminstruktør også har et intenst kærlighedsforhold til Colt som stopper brat grundet ulykken.  

Colt lever nu et tilbagetrukket liv, lige indtil han pludselig bliver opsøgt af Jody og hendes producer Gail, spillet af Hannah Waddingham. De har brug for Colts hjælp til at færdiggøre en vigtig film, efter deres hovedrolleindehaver, Tom Ryder, spillet af Aaron Taylor-Johnson, pludselig forsvinder under mystiske omstændigheder. Modvilligt går Colt med til at vende tilbage til filmverdenen både for at forsone med sin ekskæreste men også for at opklare mysteriet omkring Toms forsvinden – og herfra bliver det kun mere og mere gakket. 

Det er ikke helt uden grund at netop David Leitchs står bag instruktion af “Fall Guy”. Han er nemlig, foruden havende en anerkendt baggrund og ekspertise inden for actionfilm, også en erfaren stuntmand og stuntkoordinator, hvilket giver ham en passende indsigt og evne til at skabe autentiske og spektakulære stuntscener. Hans tidligere arbejde inkluderer action-hits som ‘John Wick’ (som han var medinstruktør på), ‘Atomic Blonde’ og ‘Deadpool 2’.   

Leitchs personlige erfaring som stuntmand betyder, at han forstår kompleksiteten og risikoen involveret i stuntarbejde, og hans tilgang til “Fall Guy” er, at vi her har at gøre med et kærlighedsbrev til stuntverden. 

Filmen er blevet rost for sin kombination af action, komedie, og romantik samt for sine hovedrolleindehavere, Gosling og Blunt, hvis samspil har vundet publikums hjerter, og den gennemsyrede 80’er charme, bidrager især til dette.  

Vi elsker stunts. Vi elsker practical effects samt pladderromantik – og derfor, er ‘Fall Guy’ ugens film på Pixel.tv 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Film og serier