Ny Steam Deck OLED er en realitet 

Forøget batterilevetid, bedre køling samt langt bedre skærm. Hvad mere kan man ønske sig?

Valve har løftet sløret for deres nye Steam Deck OLED, en ny og forbedret version af deres populære transportable gaming-PC, Steam Deck. Den forbedrede model, prissat til 4244,- DKK (569 euro) for 512GB-versionen og 5064,- DKK (679 euro) for 1TB-varianten, introducerer en række tekniske opgraderinger samt funktioner og er planlagt til udgivelse d. 16. november

I spidsen af Steam Deck OLED’s forbedringer er den højopløselige OLED-skærm, der resulterer i mere levende farver og HDR-understøttelse, hvilket er et betydeligt spring fra den tidligere IPS/LCD-skærm. Derudover kan OLED-modellen prale med en forbedret batterilevetid, som medfører en 30-50% forøgelse af levetiden afhængig af spillet. Dette skyldes selvfølgelig det større batteri, men også at OLED-skærmen har en del lavere strømforbrug. 

Se Valves korte præsentation af den nye enhed herunder:

Introducing Steam Deck OLED – November 16 | Valve

Enheden har også fået et løft i hardware, med en mere effektiv AMD APU og Wi-Fi 6E-understøttelse, som har potentiale til at forøge downloadhastigheden med op til tre gange ift. tidligere modeller. På trods af forbedringerne er Steam Deck OLED faktisk 5% lettere end den originale, opnået gennem det lettere OLED-panel og en gendesignet blæser, der tilmed forbedrer kølingen. 

Andre forbedringer inkluderer forbedret haptisk feedback på touchpad’en, separate Wi-Fi og Bluetooth-moduler for at reducere interferens – og en skærm, der kan levere op til 1000cd/m2 lysstyrke og en opdateringsfrekvens på 90Hz. Her er tale om en betydelig opgradering fra 60Hz-opdateringsfrekvensen i den tidligere model, hvilket resulterer i en mere flydende oplevelse og større ydeevne i spil med høj billedhastighed. 

1TB-versionen, introduceres desuden med anti-genskin behandling af skærmen, og derudover vil den komme med en ny bæretaske, der inkluderer en aftagelig, mere formtilpasset sekundær taske for nemmere transport. 

Steam Deck OLED er ikke en konkret efterfølger til sin forgænger, men er alligevel et betydeligt skridt fremad for Valves linje af transportable gaming-PC’er. Med dens forbedrede skærmkvalitet, længere batterilevetid og overordnede ydeevne, må det siges at vi nok har med blandt de bedste af sin slags på markedet at gøre. Ønsker du at blive klogere på produktet, henviser vi til Steam Decks hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Tech og gadgets