HP annoncerer lanceringen af ny foldbar 17” bærbar

HP har annonceret ‘HP Spectre Fold’, en spændende tilføjelse til deres velsete Spectre-serie.

HPs nye innovative enhed sigter mod at omdefinere brugen af bærbare computere med en sammenfoldelig 17″ OLED-skærm, hvilket i mange aspekter udvider de traditionelle grænser for laptop-design.  På trods af de ikke er alene på markedet, er spændene at se hvad HP kan bidrage med når det kommer til foldbare PC’er.

Denne ny udgivede trailer giver et hurtigt overblik:

HP Spectre Foldable 3-in-1 PC | HP

HP Spectre Fold har en 17,3-tommer OLED-skærm, der angiveligt skulle være nem at folde på midten. Designet tilbyder altså brugerne større fleksibilitet i forskellige anvendelsesscenarier, lige fra den traditionelle laptop-mode til en præsentationsopsætning eller endda et fladt lærred til design. Dertil medfølger et magnetisk tastatur der yderligere gør brugbarheden fleksibel. 

Enheden er optimeret til Microsoft Windows 11, og der loves en problemfri og funktionel brugeroplevelse. Dens integration med styresystemet skulle gerne sikrer nem navigation og udnyttelse af enhedens unikke form og funktionalitet. 

Ved at være skabt i præcist CNC-fræset aluminium, tyder det altså på at computeren er ret så holdbar og dertil bestemt æstetisk tiltalende. Desuden er den udstyret med den seneste Intel Core i7-1250U processor, 16 GB RAM og 1 TB lagring, og skulle gerne kunne klare en bred vifte af opgaver, fra rutinepræget kontorarbejde til grafikintensive applikationer. 

Med et bredt udvalg af porte, inklusive USB-C, Thunderbolt 4 og en HDMI-port, imødekommer Spectre Fold de fleste forbindelsesbehov. Enheden understøtter også Wi-Fi 6E, hvilket sikrer en stabil og hurtig internetforbindelse. 

En spændende feature er den indbyggede AI. HP hævder, at Spectre Fold er “verdens første sammenfoldelige pc med indbygget AI til sikkerhed, trivsel og gestusstyring.” Tiden må vise hvor godt det fungerer, men løftet om “en skræddersyet oplevelse, der fokuserer på dig” – lyder da bestemt ikke dårligt. 

Panelet er en 3:4 OLED med en opløsning på 1920 x 2560. Dertil er HP’s GlamCam er også inkluderet for videoopkald. 

HP Spectre Fold er planlagt til udgivelse i oktober 2023, med forudbestillinger, der begynder fra d. 20. september. Enheden vil være tilgængelig gennem HP’s officielle hjemmeside, autoriserede forhandlere og udvalgte detailpartnere.  

Selvom HP Spectre Fold præsenteres som en revolutionerende enhed, er der stadig plads til at være skeptisk. Med en startpris på ca. 35.000,- DKK, må den betegens som blandt de dyreste laptops nogensinde, og er betydeligt dyrere end konkurrenter som ThinkPad X1 Fold og Zenbook Fold, som begge ligger i en prisklasse omkring 27.000,- DKK. Desuden, selvom HP hævder op til 12 timers batterilevetid, skal det blive spændende at se, om disse påstande holder stik. Flere konkurrerende enheder har vist sig at have problemer med batterilevetiden, hvilket stiller spørgsmålstegn ved, om Spectre Fold kan leve op til forventningerne i denne høje prisklasse. 

Læs samtlige specifikationer på produktets hjemmeside hos HP.com. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Tech og gadgets