EU vil påkræve iPhones muligheden for at udskifte batterier.

Apple skal måske til at genoverveje deres batteripolitik efter Europa-Parlaments afstemning. 

Europa-Parlamentet har netop godkendt nye regler for design, produktion og affaldshåndtering af alle typer batterier, der sælges i EU. 

Med 587 stemmer for, ni imod og 20 hverken for eller imod, godkendte medlemmerne af parlamentet en aftale, som går ud på at revidere EU’s regler om batterier og affaldsbatterier. Den nye lov tager højde for teknologiske fremskridt og fremtidige udfordringer, og vil dække hele batteriets livscyklus, fra design til slutningen af levetiden. 

Det nye forslag har bl.a. til opgave at påvirke brugen af batterier på en sådan måde, at forbrugerne nemt kan fjerne og erstatte dem i f.eks. mobiltelefoner. Her vil især iPhones blive påvirket. Dertil vil minimumskrav for mængden af genbrugt indhold i produktionen af nye batterier i EU blive hævet på følgende vis over en 13-årige periode: 

Parlamentsmedlemmet Achille Variati udtaler følgende:  

“For første gang har vi cirkulær økonomilovgivning, der dækker hele produktets livscyklus – en tilgang, der er god både for miljøet og økonomien. Vi er blevet enige om foranstaltninger, der i høj grad gavner forbrugerne: batterier vil fungere godt, være sikrere og nemmere at fjerne. Vores overordnede mål er at opbygge en stærkere EU-genbrugsindustri, især for lithium, og en konkurrencedygtig industriel sektor som helhed, hvilket er afgørende i de kommende årtier for vores kontinents energiomstilling og strategiske autonomi. Disse foranstaltninger kunne blive en milepæl for det globale batterimarked.”

Achille Variati

Efter den endelige afstemning skal Rådet nu formelt godkende teksten, inden den kan træde i kraft. 

Ønskes en mere dybdegående forklaring af reglerne, henviser vi til Europa-Parlamentets hjemmeside 

Savner du let at kunne udskifte batteri i din smartphone? Er det en god idé at anvende mere genbrugt materiale i produktionen af batterier?  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Tech og gadgets