Xbox Game Pass skuffer

Game Pass nåede ikke de mål, som CEO Satya Nadella havde sat for servicen igen i år.

Ved en nyligt finansiel redegørelse over Microsofts årlige indtægter kom det frem, at abonnement servicen Game Pass ikke havde performet så godt som det var forventet den skulle. Microsoft CEO Satya Nadella havde nemlig antaget, at Game Pass skulle vokse med 4.4 procent siden sidste år for Xbox’s indhold og services. Sådan blev det spottet af gaming-mediet Axios.

Desværre kunne Game Pass ikke helt nå den høje forventning for væksten af indtægterne, og stigningen var kun på 0.7 procent. Det er altså cirka seks gange mindre end de forventede 4.4 procent. Og det er altså ikke første gang Xbox Game Pass ikke når de mål sat af Nadella.

Sidste finansår antog han nemlig, at Game Pass-servicen ville få en stigning på 73 procent abonnenter, men resultatet endte med at være 28 procent – lidt over en tredjedel af målet.

Om det handler om urealistisk høje forventninger fra Microsofts ambitiøse CEO, eller om Game Pass faktisk har underpræsteret er ikke til at vide præcis. Hvad vi dog ved er, at Microsofts opkøb af Activision Blizzard netop er gået igennem, og det med garanti kommer til at give et kæmpe boost til udbuddet af titler på Xbox Game Pass i den nærmere fremtid!

Jeg vil lige understrege, at finansåret ikke har været en skuffelse for Xbox, og der faktisk har været en indtægtsstigning på 13 procent for Xbox i det første kvartal. Dog ser det ikke lige så positivt ud for moderselskabet Microsoft, hvor der har været et fald på 7 procent, da der ikke har været solgt lige så mange konsoller som tidligere, fortæller en nylig pressemeddelelse. Rapporten inkluderer ikke de næsten 500 milliarder DKK, som Microsoft netop har brugt på opkøbet af Activision Blizzard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming