Unitys direktør træder af med øjeblikkeligt varsel 

Unitys administrerende direktør John Riccitiello træder tilbage i kølvandet på kontroverser ang. Installationsafgift.

Unity Technologies, firmaet bag en af verdens mest anvendte spilmotorer “Unity”, har annonceret den øjeblikkelige tilbagetræden af sin administrerende direktør, John Riccitiello. Afskeden kommer næsten en måned efter, at firmaet afslørede planer om at indføre en ret så kontroversiel installationsafgift for udviklere, en beslutning, der førte til ophedede reaktioner fra branchen. 

John Riccitiello tager afsked med sine roller som administrerende direktør, præsident og medlem af bestyrelsen hos Unity. James M. Whitehurst, som tidligere har besiddet rollen som præsident hos IBM fra 2008 til 2020 og senere som seniorrådgiver fra 2021 til 2022, overtager midlertidig rollen som administrerende direktør, mens bestyrelsen leder efter en permanent erstatning. Riccitiello blev administrerende direktør for Unity tilbage i 2014 efter at have fungeret som administrerende direktør hos Electronic Arts (EA). 

Unity stod over for betydelige kontroverser i sidste måned, da de annoncerede planer om at indføre en ny “Runtime-afgift”. Denne afgift ville kræve, at udviklere med Unity-udviklede spil, skulle betale en afgift efter at deres titler var blevet installeret et bestemt antal gange, pr. installation. Dette gjaldt endda med bagudvirkende kræft for spil, der var blevet frigivet før programmets planlagte introduktion den 1. januar 2024. Beslutningen blev mødt med stærk modstand fra indieudviklere, hvoraf nogle truede med at trække deres spil fra salg, når Runtime-afgiften trådte i kraft. Andre annoncerede planer om at skifte spilmotor. 

Der blev udtrykt bekymring over metoderne hvorpå det blev indsamlet installationsdata og over, at politikken potentielt overtrådte spilmotorens oprindelige servicevilkår. Unity undskyldte til sidst i et åbent brev og lovede at justere sin politik men for mange var tilliden til Unity blevet uopretteligt beskadiget, og nogle opfordrede endda til Riccitiellos tilbagetræden. 

Riccitiello udtaler via pressemeddelelse følgende:  

“Det har været en ære at lede Unity i næsten et årti og tjene vores medarbejdere, kunder, udviklere og partnere, som alle har været afgørende for virksomhedens vækst. Jeg ser frem til at støtte Unity gennem denne overgang og følge virksomhedens fremtidige succes.”  

James M. Whitehurst udtrykte også sin ære over at slutte sig til Unity som midlertidig administrerende direktør og præsident. Han udtalte, at han er sikker på, at Unity er godt positioneret til fortsat at forbedre sin platform og yderligere fokusere på sine vækst- og indtjeningsmål. 

Om John Riccitiellos afsked har været en direkte konsekvens af hele installationsafgift-affæren, kan man kun gisne om, men nogle gange må hoveder rulle, når firmaerne jokker i spinaten. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming