Ubisofts ‘XDefiant’ løber ind i udviklingsproblemer

Det kommende free-to-play FPS-spil, XDefiant, har ramt problemer ift. konsoludgivelser.

Ubisofts kommende free-to-play FPS-spil, XDefiant, har ramt problemer ift. sin udgivelsesplan. Spillet, som oprindeligt sigtede efter en sommerlancering, er blevet forsinket på grund af udfordringer med konsolcertificering under testfasen. 

Ubisofts executive producer, Mark Rubin, udtaler, at der er brug for yderligere arbejde for at møde platformsholdernes forventninger. Forsinkelsen skyldes ikke gameplay-problemer, men snarere compliance-bugs, der skal adresseres. Hvis ordet Compliance-bugs forvirrer lidt, kan vi informere at der her er tale om f.eks. problemer med sporing af trofæer og opdatering af vennelister på de respektive konsoller. 

XDefiant: Game Overview | Deep Dive Trailer

Rubin nævnte, at Ubisoft San Francisco arbejder ihærdigt på at indsende en opdateret version af ‘XDefiant’ til certificering i de kommende uger. Der er dog en mulighed for en betinget godkendelse, hvilket ville kræve en day-1-patch med endelige rettelser for at sikre overholdelse. Hvis dette er tilfældet, kan udgivelsesdatoen blive skubbet til midt/sent-oktober. 

‘XDefiant’ blev først introduceret tilbage i juli 2021 som ‘Tom Clancy’s XDefiant’. Spillet viste fraktioner fra populære Tom Clancy-franchiser, herunder ‘Splinter Cell’, ‘Ghost Recon’’ og ‘The Division’. Idéen om at opleve en fusion af disse klassiske universer i et free-to-play FPS-spil, må siges at være en aldeles potent en af slagsen. 

Men i marts 2022 kom Ubisoft med en uventet meddelelse. De besluttede at fjerne Tom Clancy-branding og udvide spillets fraktioner for at inkludere IP’er fra deres bredere katalog, såsom f.eks. ‘Far Cry’. Dette træk havde formentligt til formål at give spillerne en mere varieret og omfattende gameplay-oplevelse, end blot at holde sig til Tom Clancy-spil. 

Forsinkelsen er lidt en mavepuster. Spillets unikke blanding af populære franchiser og gratis tilgængelighed havde i visse kredse genereret betydelige forventninger til titlen. Det er dog afgørende at huske på, at certificeringsudfordringer er en almindelig forekomst i spiludvikling, og vi kan forvente, at den ekstra tid brugt på at adressere compliance-bugs vil resultere i en mere poleret spiloplevelse. 

Ubisoft planlægger at udgive ‘XDefiant’ på flere platforme, herunder PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S og Xbox One. Så det skulle gerne ende med at vi kan nyde ‘XDefiant’ uanset vores foretrukne spillesystem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming