Ubisoft får tilbudt alle Activision Blizzards spil

For at fuldføre opkøbet af Activison Blizzard, har Microsoft tilbudt at sælge streaming-rettighederne til bl.a. Call of Duty til Ubisoft. 

Microsofts dominans på spilstreamingmarkedet endte tilbage i april med at være grunden til, at opkøbet ikke blev godkendt af Storbritanniens Konkurrence- og Markedsmyndighed (CMA). De hævdede at Microsofts ejerskab af Activision Blizzard ville udgøre en risiko for at mætte konkurrencen på markedet for cloud-baseret spil, og derved blev forhandlingerne midlertidigt afbrudt.

Nu har Microsoft i et nyt forslag om at få handlen på 68.7 milliarder USD godkendt, tilbudt at sælge streaming-rettighederne uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) til Activision Blizzard-spil til Ubisoft.

Dette må siges at være en drastisk ændring i strategien, men det lader til at være nødvendigt for at få aftalen godkendt. Dette vil betyde, at hvis aftalen godkendes, vil alle streaming-rettighederne til eksisterende Activision Blizzards spil, samt dem, der bliver udgivet i løbet af de næste 15 år, være tilgængelige på Ubisoft+, der endvidere vil have mulighed for at licensere dem til andre cloud-baserede spil- og abonnementstjenester mod en af to mulige betalingermetoder til Microsoft; engangsbeløb pr. spil eller pris baseret på brug.

Microsofts præsident, Brad Smith, udtaler:

“Under den omstrukturerede transaktion vil Microsoft ikke være i stand til hverken at udgive Activision Blizzard-spil eksklusivt på sin egen cloud-baserede streamingtjeneste – Xbox Cloud Gaming – eller at have eksklusiv kontrol over licensbetingelserne for Activision Blizzard-spil til rivaliserende tjenester,”

CMA har senere udtalt, at Microsofts gamle aftale nu definitivt er lagt i graven, og den nye aftale er blevet igangsat som en ny undersøgelse, som har deadline d. 18. oktober.

CMA-chefen Sarah Cardell udtaler:

“Separat har Microsoft meddelt en ny og omstruktureret aftale, som er væsentligt anderledes end det, der tidligere var lagt på bordet. Som en del af denne nye aftale vil Activisions cloud-baserede streamingrettigheder uden for EØS blive solgt til en konkurrent, Ubisoft, som vil have mulighed for at licensere Activisions indhold til enhver cloud-baseret spiludbyder. Dette vil give spillere adgang til Activisions spil på forskellige måder, herunder gennem cloud-baserede multispil-abonnementstjenester. Vi vil nu overveje denne aftale under en ny fase 1-undersøgelse.”

Ubisoft har selv været ude på Twitter, samt deres hjemmeside, og kommenteret på sagen. De er selvsagt begejstrede for idéen.

The Ubisoft+ lineup is expanding!

We’re excited to announce a new agreement that will bring Activision Blizzard games to Ubisoft+ via streaming upon the completion of Microsoft’s acquisition of Activision Blizzard!

We’ll also be licensing the games to a range of cloud streaming… pic.twitter.com/sZTnEFJedC

— Ubisoft (@Ubisoft) August 22, 2023

Ubisoft skriver på deres hjemmeside:

“Ubisoft annoncerede i dag underskrivelsen af en aftale, der vil give Ubisoft cloud-baserede streamingrettigheder til spil som Call of Duty og flere andre. Denne aftale træder i kraft, når Microsoft fuldfører opkøbet af Activision Blizzard. Aftalen omfatter den fulde række af nuværende Activision Blizzard-spil samt alle deres nye titler, der lanceres i de næste 15 år efter afslutningen af Microsofts opkøb af Activision Blizzard. Spillene vil blive tilgængelige på Ubisoft+, samtidig med at Ubisoft også får mulighed for at licensere dem til cloud-baserede spilvirksomheder, tjenesteudbydere og konsolproducenter.

Med et enkelt abonnement på Ubisoft+ Multi Access vil spillere snart kunne spille deres yndlingsspil fra både Ubisoft og Activision Blizzard på flere platforme, herunder PC, Xbox-konsoller og Amazon Luna, samt på PlayStation-platformen gennem Ubisoft+ Classics. Aftalen vil give spillerne endnu større adgang til en stor samling af elskede klassiske titler såvel som de nyeste udgivelser, alt sammen via skybaseret streaming.”

Intet er altså sikkert endnu, men i det store hele lyder den nye aftale som et kompromis, der vil komme spillere som helhed til gavn, på trods af, hvad man nu måtte synes om forretningssiden af sagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming