Sony opkøber Firewalk Studios

Endnu et studie bliver en del af PlayStation Studios.

Sony udvider sin portefølje af spiludviklere med opkøbet af Firewalk Studios. Firewalk Studios var allerede i 2021 i samarbejde med Sony om udviklingen af et nyt AAA multiplayer spil til PlayStation 5 og PC. Nu bliver studiet en del af PlayStation Studios, og det er en beslutning, der styrker Sonys fokus på multiplayer-spil. Firewalk Studios, der blev grundlagt i 2018 som en del af ProbablyMonsters, har talentfulde udviklere, som tidligere har arbejdet hos Bungie og Respawn Entertainment.

Sony har investeret tungt i multiplayer-spil i de seneste år og har allerede erhvervet Destiny-skaberne Bungie og Jade Raymond-ledede Haven Interactive Studios. Derudover afslørede Sony i februar 2022, at de planlægger at udgive mere end 10 live service-spil inden marts 2026.

Der er endnu ikke meget information om det nye spil fra Firewalk Studios, men ifølge PlayStation Studios-chef Hermen Hulst er han imponeret over studiets ambitioner om at skabe et moderne multiplayer-spil, der forbinder spillere på nye og innovative måder. Tony Hsu, studiechef hos Firewalk, er tidligere GM og SVP for Destiny hos Activision, og Ryan Ellis, der er tidligere kreativ direktør hos Bungie, er også en del af holdet.

Sony er mest kendt for sine storslåede og cinematiske singleplayer-spil, men med opkøbet af Firewalk Studios har Sony pludselig fået en større fod ind i multiplayerverdenen. De har nu et multiplayer-spil i udvikling hos Haven, en multiplayer-titel sat i det voksende Horizon-univers hos Guerrilla Games samt det populære Destiny 2.

Jim Ryan, CEO for PlayStation, udtaler om opkøbet, at han er sikker på, at studiets kommende projekt vil være en robust tilføjelse til PlayStation Studios’ portefølje, og at studiets live-service og teknologiske ekspertise vil være afgørende for at udvide PlayStations rækkevidde.

Hvad præcis den kommende titel er og hvornår vi hører mere om det må fremtiden vise, men Firewalk er PlayStation Studios 20. studie under PlayStation Studios-banneret. Så det er spændende at se hvad de kan bidrage med i fremtiden.

Hvilke multiplayer projekter ser I mest frem til fra Sony af?

Facebook – DiscordYouTube – WaooTwitch – TwitterSnapchat – TikTok – Pluto.tv – Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming