Skaberen af Bayonetta forlader PlatinumGames

PlatinumGames’ Vice Præsident og skaber af Bayonetta-serien forlader firmaet efter 16 år, hvor han selv og tre andre grundlagde studiet.

Hideki Kamiya, der er kendt som co-founder af PlatinumGames og skaberen af Bayonetta-franchisen, forlader firmaet efter 16 år.
Som vice præsident i PlatinumGames var en kernedel af virksomhedens operation, og har været frontfigur på sociale medier, hvor han er blevet kendt for sin afslappede attitude og ufiltrerede holdninger. 

Det Capcom-ejede studie Clover Studio (skaberne af Okami) blev i 2007 nedlagt, hvor et par nøglepersoner (heriblandt Hideki Kamiya) fra studiet grundlagde to nye studier; Seeds Inc og Odds Inc. De blev senere merged, som resulterede i PlatinumGames, hvor Hideki Kamiya var VP indtil nu. 

Hans rolle i PlatinumGames var væsentlig, da han CV’s bagkatalog inkluderer store succeser som Resident Evil, Devil May Cry og Okami. Hans designfilosofier tog han med videre til PlatinumGames, hvor han var med til at skabe Bayonetta og Astral Chain. 

Hans tid hos PlatinumGames var dog ikke uden kontroverser, da Hellena Taylor, stemmen bag Bayonetta, udmeldte i en Tweet, at hun blev tilbudt 4000$ for sin rolle i Bayonetta 3, som hun beskrev som “fornærmende” og valgte derfor ikke at gentage sin rolle som Bayonetta, der blev overtaget af Jennifer Hale. 

Hideki Kamiya afviste Taylor’s beskyldninger, og det kom også senere frem, at de 4000$ Taylor blev tilbudt var for en cameo-rolle. 

Beslutningen om at forlade PlatinumGames er formodet at være Kamiya’s egen efter Tweet fra både PlatinumGames og Kamiya, der annoncerer adskillelsen:

Hideki Kamiya blev født i 1970 i Nagano, Japan og hans CV i spilindustrien inkluderer blandt andet Resident Evil, Devil May Cry, Okami, Astral Chain og naturligvis Bayonetta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming