SEGA opkøber Angry Birds-studie

Vrede fugle og blå pindsvin? SEGA køber Rovio.

Nylige rapporter påstod, at SEGA snart ville offentliggøre købet af Angry Birds-udvikleren Rovio, og denne meddelelse er nu blevet bekræftet. Det japanske firma har nemlig bekræftet, at det har afgivet et tilbud på Angry Birds-udvikleren.

SEGA ønsker at opkøbe Rovio i sin helhed i en aftale til en værdi af 706 millioner euro, hvilket svarer til lidt over 5,2 milliarder danske kroner (i modsætning til den tidligere rapporterede pris på 8,3 milliarder danske kroner). Sega bekræfter i sin meddelelse, at opkøbet er “en venlig overtagelse” og en, som Rovios bestyrelse har “accepteret” og “udtrykt støtte til“.

Ikke overraskende er Rovios ejerskab af Angry Birds IP’en og dets tilstedeværelse i mobilspilsmarkedet afgørende for opkøbet. SEGA siger, at det “sigter mod at accelerere sin vækst på det globale spilmarked og øge sin virksomhedsværdi ved at skabe synergi mellem SEGAs eksisterende virksomheder og Rovios styrker, herunder dets globale IPs og live-opererede mobile spiludviklingskapaciteter“.

Firmaet vil forsøge at udnytte Rovios “distinkte knowhow i drift af mobile live-service spil til at bringe SEGAs nuværende og nye titler til det globale mobilspilsmarked, hvor der er stor potentiale, og hvor mange brugere kan nås.” Det har også til hensigt at støtte tværplatformsudvidelser af Rovios IPs og hjælpe både Rovio og SEGA med at udvide deres IPs på tværs af medier.

SEGAs præsident og CEO, Haruki Satomi, sagde:

“Blandt det hurtigt voksende globale spilmarked har mobilspilsmarkedet især stor potentiale, og det har været SEGAs langsigtede mål at accelerere sin ekspansion på dette område. Jeg føler mig velsignet over at kunne annoncere en sådan transaktion med Rovio, et firma, der ejer Angry Birds, som er elsket over hele verden, og hjemsted for mange dygtige medarbejdere, der støtter virksomhedens førende mobilspiludviklings- og driftskapaciteter. Historisk set har SEGA, som repræsenteret ved Sonic the Hedgehog-serien, udgivet utallige videospiltitler til forskellige spilplatforme. Jeg er overbevist om, at kombinationen af begge virksomheders brands, figurer, fanbase, samt virksomhedskultur og funktionalitet vil skabe betydelige synergier i fremtiden.”

Opkøbet formodes at være afviklet i slutningen af året.

Hvad tror I opkøbet kommer til at betyde for de to spilstudier?

Facebook – DiscordYouTube – WaooTwitch – TwitterSnapchat – TikTok – Pluto.tv – Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming