Playstation løfter sløret for fremtiden

Gik du glip af SONY’s seneste “State of Play”? Vi har samlet alle de spændende nyheder lige her.

Playstation løfter endelig sløret for fremtiden i et nyt “State of Play” Show. Vi har samlet alt hvad de viste gennem det knap 25 minutter lange show.

Siden den noget skuffende Showcase tilbage i maj måned, har Playstation haft en del at skulle bevise, for at fans havde noget at se frem til i den nærmeste fremtid. 

Torsdag d. 14. september fremviste de så et 25 min. Langt “State of Play”, med datoer og opdateringer omkring tidligere viste titler. 

Vi har her samlet hele listen over alt de viste, der bød på både indie, VR2 spil og store AAA-titler. 

Se hele showet her

Baby steps

Showet startede direkte ud med at vise gameplay-klips fra spillet “Baby Steps”, udviklet af nogle af de samme folk fra “Getting Over It with Bennet Foddy” tilbage fra 2017.  

Det lader til at blive en titel der, lidt som tidligere titel, er baseret på et frustrerende gameplay, hvor man skal bevæge en gangbesværet mand, gennem en række landskaber fyldt med udfordringer. Der var også lidt humor at spore, omkring brugen af den altid populære gribekrog, som så aldrig blev brugt.  

Gameplay video af spillet “Baby Steps”

Derefter fik vi en kort velkomst til showet, fra SONY’s “Director of Global Portfolio”, Shawne Benson som fortalte lidt om hvordan SONY arbejder på at fremme spil på en ny intuitiv måde for fremtiden.  

Hun fortalte også kort at spillet “Roblox” vil komme til Playstation 4 d. 10. oktober. Dette var en annoncering som vi allerede var gjort opmærksomme på, men havde ikke den præcise dato før nu. 

Ghostbusters: Rise Of The Ghost Lord 

Den første VR2 titel der blev vist, er det nye Ghostbusters spil, der byder på holdbaseret action-adventure med hvad der ligner op til 4 spillere. Der skal skydes spøgelser med din trofaste proton-pack, og derefter spærre dem inde i de små spøgelsesfælder.  

Der vil også kunne bruges skjolde, decoys til afledning og små tårne der kan hjælpe dig med at fange de forskellige typer af spøgelser. Våbnene ser også ud til at kunne opgraderes, med de penge du får efter en vellykket fangst.   

Ghostbuster: Rise of The Ghost Lord udkommer d. 26. oktober og kan forudbestilles nu.

Gameplay video til Ghostbusters: Rise Of The Ghost Lord

Resident Evil 4 Remake– VR mode  

Den næste VR2-titel var en ekstra mode til det superpopulære Remake af Resident Evil 4 fra tidligere i år. Der er her mulighed for at komme helt tæt på de groteske monstre i bedste førstepersons stil, med rig mulighed for at blæse dem væk med en god række våben, mens du leder efter præsidentens datter i den spanske landsby. 

Resident Evil 4 har efterhånden haft et utal af versioner, og det er bestemt ikke første gang at Capcom har leget VR. Dog ser det bedre ud end nogen sinde med det nye remake, og den nye teknologi som VR2 tilbyder.  

Der var desværre endnu ikke en fast dato for udgivelse, men forventes at komme i vinterperioden.  

Resident Evil 4 Remake – Separate Ways DLC 

Det stoppede dog ikke der med Resident Evil annonceringerne, da Capcom også viste gameplay fra den kommende DLC: “Separate Ways”.  

Dette er en DLC der har været ventet af fans, da det også udkom til det oprindelige Resident Evil 4, hvor man spiller som den kvindelige Femme fatale, Ada Wong.  

Historien bliver her set fra hendes synspunkt, hvor man kan lære lidt mere om denne mystiske kvinde, og hvor hendes loyalitet egentlig ligger. DLC’en er lige rundt om hjørnet og udkommer d. 21. september. 

Samme dag udkommer en gratis opdatering til Mercenaries mode, hvor man vil kunne spille som Ada Wong og Albus Wesker. 

Gameplay video til kommende Resident Evil 4 DLC: Separate Ways

Avatar: Frontiers of Pandora 

Det første fulde spil der blev vist, var det kommende Avatar fra Ubisoft. Spillet blev første gang vist tilbage til 2021 under E3, hvor det var planlagt til at udkomme i 2022. Det skete så ikke og blev i stedet udskudt til engang mellem 2023 og 2024.   

Der blev under dette show vist mere omkring historien, hvor du spiller en Na’vi, der fra spæd blev kidnappet af den menneskelige militantstyrke RDA, og oplært i deres kampmetoder. Nu er du flygtet og søger både tilbage til dine rødder, samtidig med du skal bekæmpe RDA fra at overtage planeten.  

Der blev vist klip af gameplay der, meget tro med andre Ubisoft titler, kommer til at byde på udforskning af en farverig verden, masser af skydekampe og erobring af baser. Der var også klip af spilleren der kan ride og flyve på nogle af planetens væsener. 

Avatar: Frontiers of Pandora udkommer d. 7. december, og kan forudbestilles nu.  

Story trailer til Avatar: Frontiers of Pandora

Ghostrunner II 

Det næste spil på listen er efterfølgeren til 2020’s Cyberpunk stilet Action spil, Ghostrunner. Der blev vist nogle hurtige klip af det høj oktantgameplay, hvor spilleren suser rundt gennem en række baner, og enten hakker eller skyder fjender i småstykker.  

Der var også lidt glimt af hvad der må formenes at være spillets hovedperson, der bliver iført en robot lignende kampdragt, og en stemme der beder til at man er bedre, hurtige og stærkere end nogensinde før. 

Ghostrunner 2 udkommer d. 26. oktober, med en demo der kan spilles nu.  

Trailer til Ghostrunner II

Deep Earth Collection – kontroller og konsol cover 

Derefter gik SONY et kort øjeblik væk fra spil, og fremviste i stedet nogle nye kontrollere og konsol cover. Der er her tale om en ny kollektion kaldet “Deep Earth Collection”, som kan være med til at give din konsol og kontrollere en mere unik identitet.  

Farverne kan fås i de såkaldte “Volcanic red”, “Cobalt Blue” og “Sterling Silver”. Kontrollere og konsol cover sælges separat.  

Den nye collection af Playstation Covere og kontroller farver blev også fremvist

Helldivers II 

SONY har tidligere annonceret, at de har 12 “games as a service” under produktion, og Helldivers II er et af dem, der blev vist for første gang til SONY’s showcase tilbage i maj. Her fik vi et mere grundigt kig på spillet sammen med Arrowhead Game Studios CEO og creative director, Johan Pilestedt. 

Først fik vi set et udvalg af planeter, som man kan lande på og fungere som spillets baner, for derefter at vælge en mission der krævede at skulle nedlægge en såkaldt “Bile Titan”. Ligesom i forgængeren fra 2015, spiller man på et hold af 4 spillere, der skal samarbejde om at klare de forskellige missioner. 

Hver spiller har sin unikke funktion, og der blev koordineret mellem spillerne gennem klippet, for at kunne nedlægge ikke bare den store boss, men også mindre fjender som lever på planeten. Der var også eksempel på Friendly fire, hvor der var en spiller som kom til at dræbe sin ven med en flammekaster. 

Til sidst fortalte Johan at man vil kunne opgradere både sin karakter med våben, udstyr og evner, såvel som ens rumskib. 

Helldivers II udkommer til næste år d. 8. februar, og vil kunne forudbestilles fra d. 22. september i år. 

Vi fik vores første ordentlig kig på gameplay fra Helldivers II

Marvel Spiderman 2 

Det er nok ikke nogen overraskelse, at Spiderman 2 er den mest eftertragtede titel til Playstation i år. Det ved SONY tydeligvis godt, og har vist mange små bidder hen over de sidste måneders tid. Denne gang fik vi et kig på spillets verden, sammen med senior Creative Director, Bryan Intihar. 

Til at starte med fortalte Bryan at spillets vil være næsten dobbelt så stort som Spiderman 1. Der udover byen New York, også kommer til at have to ekstra bydele: Queens og Brooklyn, som hver især kommer til at have deres egne unikke lokationer at udforske.  

Der blev også introduceret et nyt gameplayelement. En slags svævedragt for ekstra momentum og fart til både Peter Parker og Miles Morales, som man vil kunne skifte mellem på visse punkter næsten øjeblikkeligt.  

Der vil være en masse aktiviteter, der hænger sammen med spillets bosser, og skulle munde ud i en konfrontation med forskellige skurke såsom den allerede annonceret Kraven. Dertil vil spillet være proppet med ekstra aktiviteter, som afhænger af hvilken Spiderman du spiller. 

Bryan siger at der særligt vil være fokus på ekstra evner, opgraderinger, udstyr og mere end 65 dragter der vil være både kendte og unikke i design. Der vil derfor være masser af mulighed for at udtrykke sig selv i sin egen Spiderman persona.  

Vi ser frem til at spillet endelig udkommer d. 20. oktober. 

Insomniac viste klip fra deres udvidet Spiderman univers

Tales of Arise DLC – Beyond The Dawn 

Som et lille skridt tilbage var der mere DLC at se frem til. Her er der tale om ekstra indhold til JRPG-spillet “Tales Of Arise”, der oprindelig udkom i 2021.  

Der er her tale om en ekstra bid historie, som finder sted et år efter det oprindelige plot sluttede. Vi blev kort introduceret for en ny mystisk pige, der åbenbart truer den fred, som man havde kæmpet hårdt for at opnå i det tidligere spil. 

Vi fik også lidt glimt af et action orienteret gameplay, med farverige omgivelser og vilde angreb fra nogle af hovedpersonerne.

“Beyond The Dawn” kræver at man har det oprindelige Tales Of Arise og udkommer d. 9. november. 

Trailer for Tales Of Arise DLC – Beyond the Dawn trailer

Honkai Star Rail 

Vi forblev i den østlige verdensdel med den næste titel, som var miHoYo’s taktiske Gacha rollespil: Honkai Star Rail. Det udkom først til mobil og PC tilbage til april i år, men har nu endelig fået en udgivelses trailer på Playstation.  

Som i miHoYo’s tidligere kæmpe hit, Genshin Impact, er der tale om et RPG, hvor man kan lave sit team ud af karakterer der er “trukket” i et gatcha system. Det er meget baseret på tilfældigt held, hvad for et medlem man får, men hvis det bare er halvt så vanedannende som Genshin Impact, er der rigeligt at se til og spille i dette univers.  

Traileren viste hvordan spillet denne gang foregår på tværs af stjernerne i rummet, og det tur- baseret gameplay lader til at give en hver JRPG-fan massevis af timer at kaste sig over.  

Honkai Star Rail udkommer til playstation d. 11. oktober.  

Honkai: Star Rail fik endelig en udgivelsesdato til PS5

Foamstars – Open Beta 

Det næste der blev vist, var endnu et af SONY’s “Games as a Service”-spil, nemlig det teambaseret aktionsskydespil fra Square Enix, Foamstars. Det blev vist første gang til SONY’s showcase i maj, og denne gang fik vi introduceret de forskellige karakterer man kan spille som samt to game modes.  

Man spiller på et af to teams, der hver består af 4 deltagere, som alle render rundt med forskellige våben der skyder skum efter modstanderen for at presse dem ud af banen. 

De to game modes der blev vist var “Smash The Star”, der lignede lidt en Deathmatch mode og “Happy Bath Survival”, hvor der kæmpes om dominans af en bane, både indenfor og udenfor banens grænser.  

Spillet dækker desuden 8 forskellige karakterer med hver deres våben og evner, der kan bruges til at få dominans over modstanderes hold.          

Beta-versionen kommer til at køre i perioden d. 29/9-01/10-2023 og kan tilmeldes på deres Foamstars hjemmeside: Foamstarsgame.com. Den nuværende udgivelsesdato kommer til at ligge en gang i starten af 2024. 

Du kan nu tilmelde dig den åbne beta til spillet: Foamstars

Final Fantasy VII – Rebirth 

Til at slutte showet af, tog Square Enix kommende titel Final Fantasy VII–Rebirth scenen. Det oprindelige Final Fantasy VII – Remake udkom i 2020, der vendte hele PS1 klassikeren på hovedet med dets ny fortælling af det gamle JRPG-spil. 

Det opnåede stor succes, og siden har mange af os ventet på at høre mere om den uundgåelige efterfølger. Det fik vi her, med både mere gameplay, plot og nye karakterer der slutter sig til Cloud og co. i deres søgen efter skurken Sephiroth og kampen mod deres egen skæbne. 

Det tyder på at der vil være masser af store kampe, nye mini spil og flere overraskelser at se frem til når spillet udkommer på ikke bare en men hele to CD’er.  

Final Fantasy VII – Rebirth udkommer d. 29. februar i 2024.  

Final Fantasy VII – Rebirth viste både gameplay trailer og annonceret en udgivelses dato

Shawne Benson sluttede af med at takke for opmærksomheden, og det ser ud til at vi har masser at se frem til hen over de kommende 4 måneder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming