Microsoft har købt Activision Blizzard!

Microsoft har efter mange strabadser officielt købt Activision Blizzard for svimlende beløber.

Så skete det endelig. I en kæmpe sejr for Microsoft er købet af Activision Blizzard, som må siges at have sendt bølger gennem hele spilindustrien det sidste års tid, endelig blevet godkendt. Erhvervelsen af firmaet bag spilserier som f.eks. ‘Diablo’ og ‘Call of Duty’ skete for det svimlende beløb lydende på 488 milliarder DKK. Erhvervelsen blev afsluttet den 13. oktober 2023, efter at have modtaget godkendelse fra Storbritanniens Konkurrence- og Markedsmyndighed (CMA), – den sidste instans, der var krævet samtykke fra, inden købet kunne gennemføres. Aftalen var nemlig allerede blevet godkendt i over 40 lande og regioner, herunder USA, men nu er handlen endelig blevet cementeret på britisk grund.

En følelsesladet video udgivet af Xbox, markerer handlen på følgende vis:

Activision Blizzard King Joins Xbox | Xbox

Hvis man har fulgt med på sidelinjen, ved man også at erhvervelsesprocessen langt fra var ligetil. Microsoft stod over for adskillige udfordringer, herunder retssager i USA, bekymringer om cloud-gaming i Storbritannien og massive lækager af dokumenter. CMA havde oprindeligt blokeret erhvervelsen grundet bekymringer om Microsofts dominerende position på cloud-gaming markedet, men gav altså senere godkendelse, hvilket har banet vejen for, at aftalen kunne lukkes inden sagens frist d. 18. oktober. 

Phil Spencer, chef for Xbox og Microsoft Gaming CEO, udtrykte sin beundring for arbejdet udført hos Activision Blizzard og mobilgiganten King, som også var en del af erhvervelsesplanerne. “Som ét team vil vi lære, innovere og fortsætte med at levere på vores løfte om at bringe glæden og fællesskabet i spil til flere mennesker,” sagde Spencer i et Xbox Wire-indlæg. 

Spencer fortsætter:

“Jeg har længe beundret arbejdet fra Activision, Blizzard og King og den indflydelse, de har haft på gaming, underholdning og popkultur. Uanset om det var sene nætter brugt på at spille Diablo IV-kampagnen med venner fra start til slut, samle hele familien i opholdsstuen til vores ugentlige Guitar Hero-aften eller gå på en episk streak i Candy Crush, kom nogle af mine mest mindeværdige gaming-øjeblikke fra oplevelser, som deres studier har skabt. Det er utroligt at byde så legendariske hold velkommen til Xbox.”

Microsoft planlægger nu at gøre Activision Blizzard-spil tilgængelige på Game Pass og andre platforme. – Dog har Activision sidste uge meldt ud, at dette ikke vil ske førend 2024. Spencer udtalte, at cloud-streaming-udbydere og spillere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde vil kunne streame Activision Blizzard-spil, hvilket opfylder en forpligtelse over for den Europæiske Kommission, som under handlen kom til at involvere Ubisoft. 

Ubisoft vil nemlig fra nu af have rettighederne til streaming af Activision Blizzards spil via cloud-gaming i Storbritannien. Dette var en del af aftalen, som Microsoft indgik med CMA. Ubisoft står altså nu for distibueringen af samtlige titler fra Activison Blizzard, som udgives de næste 15 år, når det kommer til cloud-gaming. 

Erhvervelsen har været genstand for intens spekulation og diskussion det sidste års tid. Aftalen er blevet mødt med både glæde og frustration, men hvad vi alle forhåbentlig kan blive enige om er, at vi endelig kan lægge dette emne i graven og se det som et overstået kapitel i spilhistorien. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming