Epic tilbyder 100% omsætning for eksklusivitetsaftaler

Epic Games Store forsøger at sætte ny standard for online spiludgivelser. 

Epic Games Store har netop introduceret “Epic First Run”-programmet. Et tilbud om eksklusivitet af salg på platformen for tredjepartsudviklere. Dette skulle gerne øge muligheden for at rykke udviklernes nettoindtjening fra 88% til 100% de første seks måneder efter udgivelse på Epic Games Store. Efter de første seks måneder vil aftalen igen falde tilbage på den normale 88%/12% indtjeningsfordeling til fordel for udviklere og udgivere. 

Tim Sweeny, chef hos Epic, skriver i et tweet:

Epic Games Store launched in 2018 with an 88% / 12% revenue split. Now developers can also choose a new option: launch your PC game on EGS first for 6 months for a 100% / 0% revenue split. Devs earn more money, Epic reaches new customers, everyone wins.https://t.co/T2GJAkwy1g

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) August 23, 2023

Epic Games Store må siges at være den største konkurrent til Steam med 230 millioner spillere og 68 millioner månedlige aktive brugere. Til sammenligning er den normale indtjeningsfordeling for spilsalg på Steam-platformen 70% til udvikleren/udgiveren og 30% til Valve. Dog kan denne fordeling variere i visse situationer, som f.eks. hvis et spil når et bestemt salgsniveau, eller hvis det inkluderer specifikke funktioner som Steamworks-integration. 

Deltagere i “First Run” programmet vil kunne nyde godt af nye eksklusive badges og forsideplaceringer. Derudover vil produkterne blive fremhævet i relevante butikskampagner, herunder salg og diverse begivenheder. 

Programmet er åbent for udviklere og udgivere på Epic Games Store med berettigede nye udgivelser, som lanceres den 16. oktober 2023 eller derefter. 

Berettigede produkter inkluderer nye udgivelser af spil eller apps, der ikke tidligere er blevet udgivet på andre tredjeparts-PC-butikker eller inkluderet i abonnementstjenester på andre tredjeparts-PC-butikker. Produkter med tidligere eksklusivitetsaftaler med Epic Games Store er ikke kvalificerede til programmet. 

Det lyder umiddelbart som en ret så favorabel handel, og på trods af at Epic tidligere har haft modvind ift. eksklusivitetsaftaler, lader det bestemt ikke til, at de har tænkt sig at lægge idéen i graven. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming