Efterfølgeren til ‘Patapon’ indsamler 10 millioner på Kickstarter. 

Ratatan er den åndelige efterfølger til PSP-klassikeren Patapon, og der er vind i sejlene! 

Hvis du har gode minder med din Playstation Portable i hånden, mens du nynner “Pata-Pata-Pon!”, så er der gode nyheder at hente hér. Den åndelige efterfølger til det hyggelige rytmespil har nemlig afsluttet sin Kickstarter-kampagne og sikrer sig dermed over 10 millioner DKK til dets videre udvikling. 

En gameplay-trailer til spillet kan ses herunder:

‘Ratatan’ er under udvikling hos Ratata Arts, og har ingen mindre end Patapons skaber, Hiroyuki Kotani, som styrmand. Dertil er det værd at nævne, at den originale musiker bag Patapon-spillene, Kemmei Adachi, også kommer til at svinge dirigentstokken i denne omgang. 

Spillet beskrives på dets Kickstarter som en roguelike blandet med rytmisk gameplay og side-scrolling action. Det vil være muligt at spille både single- og multiplayer, hvor der atter skal kæmpes med nuttede, marcherende hære på tværs af det faretruende landskab. 

På spillets Kickstarter-side skriver Ratata Arts følgende i forbindelse med den store succes: 

“Tak til alle, der har støttet! […] Vi har brugt måneder og måneder på at planlægge kampagnen med utallige udviklingstimer investeret i projektet. Kampagneholdet og udviklerne har tilbragt flere 14-timers dage med at besvare spørgsmål, tilføje funktionalitet til Discord, chatte med jer, fortsætte udviklingen af spillet og naturligvis oversætte en massiv mængde information. Det har været en maraton, men vi nåede målstregen.” 

Kickstarter-kampagnen blev lanceret d. 31. juli og havde blot til mål at indsamle omkring 1 million DKK, men allerede her, lidt over en måned senere, er beløbet altså endt på intet mindre end ¥219.314.335 (10,3 millioner DKK). Det må siges at være noget af en magtpræstation. 

Hvis du har brug for lige at blive mindet om hvad ‘Patapon’ var for en størrelse, og hvor stor ligheden med ‘Ratatan’ kommer til at være, er her en trailer fra ‘Patapon Remastered’:

Som det oftest forløber på Kickstarter, er forskellige mål blevet opfyldt, når indsamlingen går over budget. Det betyder i denne omgang, at 24 af dets 25 milepæle er blevet indløst. Vi kan altså se frem til konsolversioner, online muligheder, yderligere sværhedsgrader og ikke mindst et orkestreret soundtrack, som må siges at være et kæmpe plus, når der er tale om et spil i stil med Patapon. 

Ratatan sigter efter udgivelse i april 2025 på Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch og PC. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming