Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har annonceret en investering, der har til opgave at ændre det danske spilindustrilandskab. Denne håndsrækning kommer i form af 34 millioner kroner afsat til et nyt institut for spiludvikling i Danmark. Engel-Schmidt uddyber, at instituttets mål er at “understøtte udviklingen af danske spil med kulturelle såvel som kommercielle ambitioner.”
Initiativet har fået varm modtagelse fra eksperter i branchen. Emil Lundedal Hammar, der har forsket i den danske spilindustri ved Det Kongelige Akademi, understreger vigtigheden af investeringen: “Det vil være godt at få alting forbundet i et dedikeret institut, så der er ét samlet sted, hvor netværk, strategi, viden og støtteordninger samles.” Udtaler han i et interview med TV2.
Hammar peger også på, at Danmark har meget at lære fra nabolande som Sverige og Finland. “Man kan kigge på Sverige og Finland som de gode eksempler på, hvilket potentiale der kan indfries,” siger han, med henvisning til disse landes betydelige succes i spilindustrien.
Investeringen kommer på et kritisk tidspunkt, hvor tidligere støtteordninger har vist sig utilstrækkelige. Hammar bemærker: “Betingelserne for at få penge har ikke altid passet til spil. Det ville være godt, hvis man fik sammenkørt de her programmer og fik tilpasset dem bedre til spilproduktion.”
Ud over økonomisk støtte og udvikling, har beslutningen også potentialet til at ændre den sociale opfattelse af spil og spilindustrien i Danmark. Hammar siger: “Der er noget i forhold til fordomme og stereotyper omkring, hvem der spiller spil.” Han tilføjer, at “Folk bliver eksempelvis overraskede over at høre, at spil tjener mere end film og tv.”
Regeringens investering kunne meget vel være startskuddet til en ny æra for den danske spilbranche, hvor det ikke kun er økonomiske gevinster der står på spil, men også en fornyet forståelse og anerkendelse af branchen som helhed.
Med denne investering markerer Danmark en vigtig milepæl i anerkendelsen og støtten af sin spilindustri.
Skriv et svar