Activison Blizzard køb afvises af Storbritannien

Microsoft vil appellere efter at den britiske reguleringsmyndighed blokerer for deres erhvervelse af Activision Blizzard. 

En pressemeddelselse fra Gamesindusty.biz lyder som følgende: 

Hvad CMA udtaler: 

 Storbritanniens Competition and Markets Authority (CMA) har meddelt, at de “forhindrer” Microsofts foreslåede erhvervelse af Activision Blizzard “på grund af bekymringer for, at aftalen ville ændre fremtiden for det hurtigt voksende cloud gaming-marked.” 

I en erklæring sagde CMA, at deres beslutning om at blokere aftalen “kommer efter, at Microsofts foreslåede løsning ikke formåede effektivt at tackle bekymringerne i cloud gaming-sektoren, som blev beskrevet i CMAs foreløbige resultater, der blev offentliggjort i februar.” 

“Microsoft har en stærk position inden for cloud gaming-tjenester, og de tilgængelige beviser fremvist for CMA viste, at Microsoft ville have kommerciel gavn af at gøre Activisions spil eksklusive for deres egen cloud gaming-tjeneste. 

“Microsoft står allerede for anslået 60-70% af verdens cloud gaming-tjenester og har andre vigtige styrker inden for cloud gaming; ejerskabet af Xbox, det førende pc-operativsystem (Windows) og en global cloud computing-infrastruktur (Azure og Xbox Cloud Gaming).” 

“Aftalen ville styrke Microsofts fordel i markedet ved at give dem kontrol over vigtigt gamingindhold som Call of Duty, Overwatch og World of Warcraft. De tilgængelige beviser for CMA viser, at uden fusionen ville Activision selv begynde at levere spil via cloudplatforme i den nærmeste fremtid.” 

Det tilføjede: “At tillade Microsoft at indtage en så stærk position på cloud gaming-markedet, lige når det begynder at vokse hurtigt, ville risikere at underminere den innovation, der er afgørende for udviklingen af disse muligheder.” 

Hvad er det næste træk? 

Microsoft planlægger at appellere beslutningen, selvom det er uklart, hvor lang tid denne proces vil tage. 

Vi venter stadig på en endelig afgørelse fra Den Europæiske Union, der udstedte en formel antitrust advarsel mod aftalen tidligere i år, senest den 22. maj 2023. 

I mellemtiden fortsætter Federal Trade Commission i USA med deres retlige klage mod aftalen, og der er planlagt en administrativ høring i august. 

Hvad Microsoft sagde:  

Microsofts præsident Brad Smith sagde: “Vi forbliver fuldt engagerede i denne erhvervelse og vil anke. CMA’s beslutning afviser en pragmatisk vej til at imødekomme bekymringerne om konkurrence og afskrækker teknologisk innovation og investering i Storbritannien. 

“Vi har allerede underskrevet kontrakter for at gøre Activision Blizzards populære spil tilgængelige på 150 millioner flere enheder, og vi er fortsat forpligtet til at styrke disse aftaler gennem regulerende foranstaltninger. Vi er især skuffede over, at denne beslutning efter lange drøftelser ser ud til at afspejle en fejlagtig forståelse af dette marked og den måde, den relevante cloud-teknologi faktisk fungerer på.” 

Hvad Activision sagde: 

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick tilføjede: “Sammen med Microsoft kan og vil vi bestride denne beslutning, og vi har allerede påbegyndt arbejdet med at anke til UK Competition Appeals Tribunal. Vi er sikre på vores sag, fordi fakta er på vores side: denne aftale er god for konkurrencen. 

“Storbritannien håber at styrke sin ledende position inden for teknologi, og en kombination af Microsoft-Activision ville opnå præcis det. På et tidspunkt, hvor områderne maskinlæring og kunstig intelligens trives, ved vi, at det britiske marked ville drage fordel af Microsofts styrke inden for begge domæner samt vores evne til at sætte disse teknologier i brug med det samme. Hvis CMA’s beslutning derimod opretholdes, ville det kvæle investering, konkurrence og jobskabelse i hele den britiske spilindustri.” 

Facebook – DiscordYouTube – WaooTwitch – TwitterSnapchat – TikTok – Pluto.tv – Instagram

Pixel.tvs Thomas Bense følger sagen med stor interesse og udtaler:
Det vil være et stort nederlag for Microsoft, hvis handlen ender med at gå i vasken. De arbejder ud fra at handlen går igennem og har allerede brugt en masse resourcer på den her aftale. Det bliver spændende at følge afgørelsen fra EU”

Hvad synes du om afgørelsen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Gaming