Bliv klogere på Ridley Scotts ‘Napoleon’

Ridley Scotts ‘Napoleon’ får to indsigtsfulde Behind-the-Scenes trailere med fokus på den kommende storfilms tilblivelse.

Ridley Scotts storslåede biografiske drama, ‘Napoleon,’ med Joaquin Phoenix i hovedrollen, har løftet sløret for to nye behind-the-scenes trailere. Disse trailere giver os et hidtil uset blik bag kulissen, på den ambitiøse film om Napoleon Bornabartes liv. 

Den første trailer kan ses her: 

NAPOLEON Vignette – Ridley Scott: Real Filmmaking | Sony Pictures Entertainment

Den første trailer fokuserer på Ridley Scotts tilgang til at fange krigens storhed på film. Scott afslører, at han ønskede at skyde massive scener “på én gang,” ved at anvende 300 mænd, 100 heste og 11 kameraer i marken. “Det er fantastisk, fordi du faktisk har genskabt den ægte vare,” siger Scott og understreger filmens forpligtelse til historisk nøjagtighed. Han nævner også, at det at tænke som Napoleon påvirkede hans instruktion, idet han på dramatisk vis udtaler, at en sådan indflydelse “kan være fantastisk, eller den kan være dødelig.” 

Den næste trailer kan ses her: 

NAPOLEON Vignette – Unique Genius | Sony Pictures Entertainment

Den anden trailer har både Vanessa Kirby og Ridley Scott i linsen, der diskuterer Joaquin Phoenixs transformative præstation som Napoleon. Kirby roser Phoenixs autenticitet og hans evne til at indfange Napoleons “idiosynkratiske psykologiske portræt.” Scott tilføjer, at Phoenixs fremtoning holder publikum “gættende og bange,” og at arbejde med ham er som at se direkte ind i karakteren Napoleon Bonaparte. 


Med et budget anslået til over 713 millioner danske kroner markerer ‘Napoleon’ en af Ridley Scotts mest ambitiøse bestræbelser. Filmen er blevet skudt på forskellige lokationer, herunder Frankrig og Italien, for autentisk at genskabe æraen. Et stort hold af historikere er dertil blevet ansat for at sikre filmens historiske nøjagtighed, lige fra skildringen af slag til de intime øjeblikke i Napoleons liv. 

Joaquin Phoenix overtager rollen som Napoleon Bonaparte, med Vanessa Kirby i rollen som hans kone, Josephine. I filmen medvirker også Jodie Comer, der tidligere har arbejdet sammen med Scott i ‘The Last Duel.’ Manuskriptet er af David Scarpa, der også arbejdede med Scott på ‘All the Money in the World.’ 

Filmen får premiere i de danske biografer d. 23. november 2023 og vil senere blive tilgængelig via Apple TV+. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Film og serier