Indtryk | The Outer World’s Spacer’s Choice Edition

Her er vores indtryk af det nye Spacer’s Choice Edition til The Outer Worlds!

Velkommen til de ydre verdener.

The Outer Worlds, fra 2019, var en stærk ironisk og syrlig kommentar til den magt som store multinationale selskaber kan opnå, og den grådighed som de af og til udviser.

Allerede i 2019 var der kritiske ryster fremme omkring, at Obsidian selv mindede om det de kritiserede i spillet, da de i første omgang valgte et eksklusivt samarbejde EPIC Game Store i et år. Med Spacer’s Choice Edition, gør Obsidian og Private Division sig igen sårbare over for den kritik, da The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition, lidt forenklet sagt, er en next-gen opdatering til fuld pris.

Grafisk Opdatering

Lad det dog være sagt med det samme, at de grafiske opdateringer rent faktisk har en effekt på spillet, og forbedrer spillets visuelle udtryk væsentligt. Der er dog også en bagside af medaljen, for mit RTX 3070 grafikkort blev presset til det yderste, men på konsollerne må det forventes at gøre mere flydende. Ifølge Obsidian er der også kommet opdateringer af AI’en og spillets vejr fænomener. Det var dog ikke noget jeg lagde mærke til, eller tillagde nogen betydning da jeg spillede The Outer Worlds: Spacer’s Choice Edition. Udover de grafiske opdateringer, så har Obsidian smidt DLC’erne Peril og Gorgon og Murder on Erdanos med i pakken, og forhøjet level cap’en til 99.

Nu nævnte jeg godt nok, at det var en next-gen opdatering til fuld pris, men hvis du har det oprindelige spil og de to DLC’er, så kan du få lov til at købe Spacer’s Choice Edition for 10 EUR. It’s not the best Choice, it’s spacers Choice….

Underholdende Spacepunk

Har du ikke spillet det oprindelige spil, så følger her en kort introduktion til The Outer Worlds. Spillets stil og stemning er en unik blanding af 1920’ermes Art Deco og Rumrejser. Det kan ikke kategoriseres som Steampunk, men nok nærmere en form for Spacepunk.

Historien er kort fortalt den, at menneskeheden er i gang med at kolonisere solsystemet Halcyon, men noget gik galt, og det ene af to rumskibe, fyldt med sovende nybyggere, svæver rundt i rummet til evig tid. Du indtager rollen som én af nybyggerne, der er blevet vækket, og skal redde resten af Halcyon fra de onde kapitalistiske selskaber, der sidder tungt på magten. Eller også så kan du hoppe med på vognen og udnytte Halcyon til din egen fordel, og give endnu mere magt til selskaberne.

Det er ikke for ingenting at The Outer Worlds er udviklet af Obsidian, der blandt andet stod bag Fallout: New Vegas, hvor du også kunne vælge en kynisk og manipulerende retning, som fik betydning for spillets slutning. De moralske eller umoralske valg du kan tage i The Outer Worlds er sat endnu mere på spidsen end i Fallout New Vegas, så det af og til minder om absurd teater, og dine valg kan få nogle temmelig uforudsete konsekvenser. Spillets opbygning og dialog minder på mange måder om Fallout, men når det kommer til måden du rejser rundt i rumskibet ”The Unreliable” på, og måden du bruger dit mandskab, der har Obsidian lånt ret meget fra Mass Effect. Hvis du vil se mere om selv spillets gameplay, så kan jeg opfordre til at se, eller gense min gode kollegas Alberts anmeldelse fra 2019.

Det skal dog nævnes, at jeg ikke er helt så begejstret for The Outer Worlds som Albert, da jeg ikke helt kan leve mig ind i historien, da jeg har lidt svært ved at købe præmissen om, at man kan rejse på tværs af galaksen i et rumskib, der mest af alt minder om en udbanket kakkelovn eller kan skyde med højteknologisk laser fra et våben, der mest af alt ligner et stykke Art Deco kunst fra 1923. Men rent spilhåndværksmæssigt, der er der ikke så meget at kritisere The Outer Worlds for.

Next Gen til fuld pris

Lad mig gentage, man KAN se forskel på den oprindelige udgave af Outer Worlds og Spacer’s Choice Edition. Spørgsmålet er om det er 10 EUR værd, hvis du har det originale spil?

Personligt ville jeg ikke købe den nye version, da jeg har spillet den oprindelige version, og lidt opdateret grafik og AI er ikke nok til, at jeg vil begive mig ud på en fuld rejse i Halcyon igen, men er man stor fan af spillet, og klar på at tage en tur til i Halcyon Galaksen, så er opdateringen 10 EUR værd. Har man ikke spillet det oprindelige spil, og vil man hoppe med på vognen nu, så er Spacer’s Choice Edition en overvejelse værd på trods af prisen på 60 EUR, men det er fordi prissætningen på det oprindelig spil inkl. DLC’erne er meget tæt på prisen på Spacer’s Choice Edition.

Det er netop prissætningen som Obsidian og Private Division modtager kritik for på nettet i disse dage kombineret med, at det oprindelige spil på PC havde meget lange loadtider. Sammenlignet med f.eks. CD Projekt Red og The Witcher 3’s lancering af en Next-gen opdatering, så virker prissætningen på Spacer’s Choice Edition også en smule offensiv. Særligt for et spil, der er en stærk ironisk og syrlig kommentar til virksomheders grådighed.

Udvikler/Udgiver: Obsidian Entertainment & Virtuos / Take-Two Interactive & Private Division
Tilgængelige platforme: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC
Platform spillet på: PC
Anmelder: Anders Friis

Kopi suppleret af udgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Anmeldelser