Anmeldelse | Princess Peach: Showtime

Princess Peach er i rampelyset, bogstavligtalt


PRINCESS PEACH ER TILBAGE PÅ SCENEN!

Efter flere års venten er Prinsesse Peach endelig tilbage med sit eget solospil, og det kommer nok ikke som en overraskelse for folk, da hun har fået meget fokus i løbet af det seneste år. Det inkluderer hendes roller som spilbar figur i “Super Mario Bros. Wonder” og remaken af “Super Mario RPG”, samt hendes optræden i Super Mario Bros-filmen, hvor hun viser en lidt mere aktiv og selvstændig side end det, vi er vant til i spillene.

Peach of Stella til scene 1

Men det stopper ikke der, for “Princess Peach Showtime” viser også lidt af det samme som filmen. I spillet skal Peach redde et teater fra den onde Grape og hendes håndlangere, med hjælp fra Sparkle-vogteren Stella. Det twistede er, at hver scene indeholder en rolle alt efter hvilken genre hun træder ind i. Så hun forvandler sig til Swordfighter Peach, Mesterdetektiv Peach, Konditor Peach, Ninja Peach osv.

Det er fedt at se Peach udføre disse forskellige roller, hver med sin charme. For eksempel måden, hun står og danser på som konditor, eller hendes sang som havfrue, synges med baggrundsmusikken. Og selvfølgelig er det også fedt at se hende sparke røv som de forskellige roller som Cowgirl, Kung Fu osv.

Den store Peachdyst

Spillets gameplay ændrer sig derfor alt efter, hvilken Peach man er, men selve kontrollen er meget simpel, så de fleste kan følge med. Du har kun 3 knapper at skulle tænke på: Hop, posering og din actionknap.

Selvom det er simpelt, så hjælper variationen med at holde interessen oppe på de forskellige baner. For eksempel skal du som detektiv pege på, hvad der er mistænkeligt, eller svare på gåder. Som havfrue skal du synge for at styre fisk og andre havdyr. Mens andre evner som Swordfighter, Mighty og Kung Fu Peach er mere fokuserede på at bekæmpe fjender, og nærmest har samme styring.

Det giver god mening, da spillets målgruppe primært er de yngste spillere. Sværhedsgraden er derfor ikke særlig høj på de mere simple baner, men de baner, der kræver lidt forståelse, som f.eks. detektivbanerne, kan virke svære uden hjælp fra forældre.

Undervejs skal man samle sparkles ind for at kunne komme videre i spillet, og de gemmer sig forskellige steder på alle banerne. Deres placering varierer fra åbenlyse til blink og du misser dem.

Kan vi få Disco Peach i 2’eren?

Desværre har spillet nogle problemer, især med langsom styring og lange loadingtider. Frameraten falder også, især på visse baner med meget action. Dette kan gøre spillet frustrerende, især når man skal gentage baner på grund af at have mistet en sparkle eller lignende.

Alt i alt er “Princess Peach Showtime” et okay spil, som yngre børn helt sikkert vil få glæde af, især på grund af dets varierede gameplay og rimelige spilletid. Men spillet lider under tekniske problemer og kan være frustrerende at styre på visse punkter, hvilket kan tage noget af fornøjelsen ved at spille det.

Pas på Peach, Nintendo Switchen kan ik’ håndtere så meget grafik!

Men ligesom i rigtigt teater er performance også utrolig vigtig, og desværre halter spillet på mange områder med lange indlæsningstider, lav framerate og stiv kontrol. Det sker også tit, at spillet modarbejder sig selv med hurtige krævende sekvenser, hvilket i kombination med det langsomme gameplay kan føles irriterende at spille, især hvis man vil fuldføre det til 100%.

Det virker som om, at Prinsesse Peach skulle have haft en ekstra prøve før hun præsenterede sig for publikum, for dette spil får desværre ingen roser kastet på scenen…

Udvikler | Udgiver: Feel-Good | Nintendo
Tilgængelige platforme: Nintendo Switch
Anmelder: Michael Eriksson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Anmeldelser