Anmeldelse | Five Nights At Freddy’s

Kan ‘Five Nights At Freddy´s- klare overgangen fra ikonisk spilserie til det store lærred?

‘Five Nights At Freddy´s’ er noget så sjældent som en vellykket spil(le)film, der trækker røde horrortråde hos det bedste fra Stephen King. Dog vil de største horrorfans nok have set det hele både bedre og mere blodigt før, men er du ny elsker af horror, kan du snildt varme op til halloween her.

Jeg indrømmer jeg var lidt forbeholden da filmen skulle beses, for det hører virkelig til sjældenhederne at der bliver filmatiseret en vellykket film bygget over et klassisk videospil. Dog har de seneste successer som gigasuccessen ‘Super Mario Bros. Movie’ og ‘Gran Turismo’  begyndt at kunne påvise, at et populært gameplay sagtens kan omskrives til film.

Og mens mange af os sikkert venter spændt på næste kapitel til Ole Bornedals ´Nattevagten´, kan ´Five Nights At Freddy´s også prale af at køre lidt i samme åbne snitsår:

‘Hunger Games’ skuespilleren Josh Hutcherson spiller filmens hovedperson Mike, der i en yderst tilspidset situation er nødsaget til at sige ja til det mildest talt uglesete job som nattevagt på det lukkede og forfaldne Freddy Fazbear´s Pizzeria. Efter en traumatisk familie tragedie har han erhvervet sig forældremyndigheden over sin indadvendte lillesøster Abby. Samtidig ser familiens yderst egenrådige tante Jane(Mary Stuart Masterson) sig desværre sig selv som mere egnet til forældrerollen og Mikes sære drømme og snigende angst gør det heller ikke nemmere. Dog er farerne kun lige begyndt, for det skal nemlig vise sig hvorfor ingen holder til nattevagt jobbet: Det er nemlig ikke meningen at man skal komme levende ud igen!

Jeg havde ikke før pressevisningen hørt om den populære spilserie ´Five Nights At Freddy´s´ fra 2014, der består af ni spil, diverse spinoffs, en roman-trilogi og en serie af antologier. Er man fan af spillene kan det desuden fortælles, at filmens historie har taget sit udgangspunkt i det første spils gameplay.

Uagtet min uvidende tilgang til filmens forhistorie, blev jeg dog hurtigt draget ind i historien der ikke kan lade sig undvige fra klassisk Stephen King: utilpassede hovedpersoner i svære og uforstående omgivelser, der dog til sidst sejrer med styrket udgang, efter at blodet har flydt i stride strømme. Dog er det langtfra noget af det blodigste der lægges for den kommende halloween tid, så er man hardcore horrorbuff med hang til indvolde i stride strømme går man dog forgæves. 

Men filmens instruktør Emma Tammi er da også mere interesseret i at få historien og personerne til at smelte sammen og det er heldigvis en fornøjelse at følge. Så kan de grusomme kills godt stå lidt på udebanen. Skal serien fortsætte som et franchise, skal der nok næste gang krydres med noget mere splat.

Rollebesætningen er fint besat og det forfaldne og spooky ex-pizzeria, er fuld af de rigtige mørke gange med de krybende skygger som det skal være. Så få bare lavet nogle flere til serien, der dog sagtens kan nøjes med en kigger på Netflix.

Se traileren til filmen herunder:

Ét svar til “Anmeldelse | Five Nights At Freddy’s”

  1. Son-Michael siger:

    Det er pænt uhyyyyggeligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Film og serier