Anmeldelse | Super Mario Party Jamboree

Er dette den ULTIMATIVE Mario Party?

Mario er kendt for at holde gang i festen på Nintendos konsoller og er ofte den, der også lukker og slukker festen, når en konsols tid nærmer sig sin ende. Dette er også tilfældet med Super Mario Party Jamboree, det tredje spil til Nintendo Switchen, som gør alt for at skabe en festlig stemning, der med garanti vil give timevis af underholdning.

Allerede fra starten mærkede jeg en lettelse, da spillet forklarede, at selvom dette er i Super Mario Party-serien, er du ikke tvunget til at bruge motion controls.
Du kan sagtens spille med en Pro Controller og slå Joy-Con-minispillene fra, hvis du foretrækker det. Denne frihed er en af de nye indstillinger, der giver spilleren mulighed for at vælge, hvordan de vil spille.

Hva ska’ du overhale?

Spillet byder på forskellige spilmodes, bl.a. standard Mario Party, Rhythm Kitchen, Koopathon og et single-player spil kaldet Party Planner Trek. Det er dog Mario Party, som de fleste sandsynligvis vil kaste sig over først, og det er nøjagtigt, som man husker det – men med nye og spændende bræt.

De nye bræt har hver deres unikke charme. Goomba Lagoon skiller sig ud med tidevandet, der stiger hver tredje tur, hvilket kan fange spilleren på en øde ø og tvinge dem til at løbe i cirkler. Mega Wiggler’s Tree Party er et simplere bræt, hvor den enorme Wiggler giver dig en genvej midt på brættet.

De to mest unikke boards er først og fremmest Roll ‘em Raceway, der byder på en racerbane, hvor figurerne kører i biler – et koncept, der desværre føles lidt fladt, da brættet er alt for simpelt.
På den anden side er Rainbow Galleria en af de sjoveste Mario Party-baner, jeg nogensinde har prøvet. Her løber du rundt i et storcenter, hvor der er hurtige tilbud på genstande gennem spillet. Brættet er godt opbygget med tre etager, der let og overskueligt kan udforskes, og den udforskning belønnes, da du kan samle stempler, som kan byttes til mønter ved informationsskranken. Selv med bots fandt jeg denne bane utrolig underholdende – en klar favorit.

Med to ekstra baner fra de originale Mario Party-spil er der i alt syv baner, som kan låses op ved at opnå forskellige achievements gennem spillet, hvilket er relativt nemt.

Ja, en chokolade is til min søn derover.

Udover banerne er der nye spilmodes og indstillinger såsom Pro Rules, der tilføjer faste regler for en mere afbalanceret oplevelse. Det inkluderer f.eks. at Boo stjæler fast 15 mønter, ingen skjulte blokke, begrænsede items, kun 12 ture pr. spil og en afstemning om, hvilket minispil der skal spilles.
Det er en fornuftig tilføjelse for dem, der ønsker en mere fair og hurtigere spiloplevelse, især online.

En anden ny tilføjelse er Jamboree Buddy, hvor en ud af ti figurer bliver placeret på banen, og du kan samle dem op inden for en tidsgrænse. Din Jamboree Buddy giver dig fordele såsom dobbelt mønt- og itembelønning samt en ekstra stjerne. Desværre bremses spillet af de minispil, der udløses, når du møder en buddy. Nogle af dem er interessante, som Luigis puzzlerum, mens andre, som Donkey Kongs rytmespil, er pinefuldt langsomme. Disse minispil kan ikke springes over, hvilket ofte dræber momentum.

Hvem bad om en forfærdelig Donkey Konga remake?

Udover Mario Party byder spillet på andre spilmodes som Koopathlon, der kan spilles med op til 20 spillere online eller mod CPU’en. Det er et kapløb om at samle flest mønter i tre forskellige minispil og komme hurtigst rundt om banen. Bowser’s Kaboom Squad er en anden kort fornøjelse, hvor du og syv andre spillere kæmper mod Bowser ved at samle bomber og gennemføre minispil. Begge modes er sjove, men føles som korte aktivitetsrum fra en forlystelsespark eller lignende.

Endelig er der motion controls-minispillene, hvor du kan flyve rundt eller løse små puzzles. Rythm Kitchen, hvor du følger rytmen, er nok den mest underholdende del af disse, og grafikken på maden er overraskende imponerende.

Jeg er sulten nu

Super Mario Party Jamboree er et virkelig underholdende partyspil, der leverer præcis det, man forventer, og mere til. De nye baner, især Rainbow Galleria, er gode tilføjelser. Jamboree Buddy-systemet kunne have været bedre uden de langsomme minispil, men Pro Rules er en fremragende tilføjelse, der skaber en mere afbalanceret og hurtigere spiloplevelse.

De andre spilmodes som Koopathlon og Bowser’s Kaboom Squad er sjove, men ikke revolutionerende nok til at gøre dette til den ultimative Mario Party-oplevelse. Jeg kan dog varmt anbefale spillet til dem, der vil have mere Mario Party i hjemmet eller endnu ikke har et spil fra serien. Hvis du allerede har Mario Party Superstars, og er i tvivl om du behøver at kæbe Jamboree, kan du dog trygt blive, hvor du er – begge spil er ligeså underholdende.

Udvikler | Udgiver: Nintendo Cube | Nintendo
Tilgængelige platforme: Nintendo Switch
Anmelder:
Michael Eriksson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler

Anmeldelser